Υπερθερμανση Υπολογιστη

Υπερθερμανση Υπολογιστη

Είναι απαραίτητο να κρατάτε τον υπολογιστή σας δροσερό για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του.Η υπερβολική συσσώρευση θερμότητας σε ένα υπολογιστή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα εσωτερικά εξαρτήματα. Όταν ένας υπολογιστής υπερθερμαίνεται, το πιο συχνά θα κλείνει αυτόματα σε μια προσπάθεια αποφυγής οποιασδήποτε ζημίας.

Υπερθερμανση Laptop

Η πρόληψη της υπερθέρμανσης είναι σημαντική και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη χρήση φορητού ή σταθερού υπολογιστή.
Για να μειώσετε τη συσσώρευση θερμότητας και να διατηρήσετε το laptop δροσερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βάση ψύξης.
Οι βάσεις ψύξης έρχονται σε πολλαπλές ποικιλίες. Ορισμένες είναι απλές βάσεις, οι οποίες επιτρέπουν την καλύτερη ροή αέρα στην κάτω πλευρά του φορητού υπολογιστή, όπου η συσσώρευση θερμότητας είναι πιο συνηθισμένη. Άλλες βάσεις έχουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες για να βοηθήσουν να τραβήξουν τη θερμότητα μακριά από το φορητό υπολογιστή, βελτιώνοντας έτσι τη ροή του αέρα και διατηρώντας το laptop δροσερό.
Μπορείτε να προμηθευτείτε βάσεις ψύξης από το κατάστημα μας. Οι τιμές κυμαίνονται από 8€ έως 30€ ή και περισσότερο για τους απαιτητικούς. Ωστόσο, βάσεις ψύξης μεσαίας τιμής είναι συνήθως επαρκή για τις περισσότερες καθημερινές ανάγκες ψύξης laptop. Συνιστούμε βάση με ενσωματωμένο ανεμιστήρα, καθώς θα προσφέρει πολύ καλύτερη λύση ψύξης. Οι περισσότερες, αν όχι όλες, από αυτές τις βάσει ψύξης συνδέονται στον φορητό υπολογιστή για τροφοδοσία, χρησιμοποιώντας μια υποδοχή USB. Είναι ελαφριές και οι περισσότερες είναι αρκετά αθόρυβες όταν δουλεύουν.

Χωρίς να αγοράσετε βάση ψύξης, ένας άλλος τρόπος να διατηρήσετε το laptop σας δροσερό είναι να τοποθετήσετε τον φορητό υπολογιστή σε ένα τραπέζι ή σε μια επίπεδη, σκληρή επιφάνεια όταν χρησιμοποιείται. Μια επίπεδη σκληρή επιφάνεια κρατά το κάτω μέρος του φορητού υπολογιστή ανυψωμένο, που διατηρεί τον αέρα που ρέει κάτω και γύρω από το φορητό υπολογιστή. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα που να κάθονται κοντά σε οποιαδήποτε πλευρά του φορητού υπολογιστή. Πολλοί φορητοί υπολογιστές σπρώχνουν ζεστό αέρα έξω από τις πλευρές του φορητού υπολογιστή και αν οι πλευρές είναι εν μέρει ή τελείως μπλοκαρισμένες από ένα εξωτερικό αντικείμενο, θα αποφευχθεί η διαφυγή της θερμότητας. Η θερμότητα θα μπορούσε να αυξηθεί και να προκαλέσει το laptop να υπερθερμανθεί.

Υπερθερμανση σταθερου υπολογιστη

Εκτός από τους φορητούς υπολογιστές θέλει προσοχή και με τους σταθερούς.
Η σκόνη από το περιβάλλον εισέρχεται στο εσωτερικό του σταθερού υπολογιστή και “κολλάει” επάνω στους ανεμιστήρες και στις ψήκτρες με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση και κατ’ επέκταση καταπόνηση του υπολογιστή.

Η ποιο συνηθισμένη συγκέντρωση σκόνης είναι στην ψήκτρα του επεξεργαστή και στον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού.

Στην Computer Point προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ καθαρισμό στον σταθερό υπολογιστή σας με κάθε επισκευή.

Επισκευη Υπερθερμανσης

Αν το Laptop ή ο σταθερός υπολογιστής σας δίνει σημάδια υπερθέρμανσης, είναι πολύ ζεστό το Laptop, σβήνει από μόνος του ο υπολογιστής, αν δείτε πολύ σκόνη στο εσωτερικό του σταθερού υπολογιστή σας, μπορείτε να τον φέρετε στην Computer Point για να τον καθαρίσουμε και να κάνουμε αλλαγή στην θερμοαγώγιμη πάστα.
Ο καθαρισμός σε φορητούς υπολογιστές πρέπει να γίνετε από έμπειρους τεχνικούς καθώς τις περισσότερες φορές πρέπει να γίνει ολική αποσυναρμολόγηση του Laptop.
Το ποιο συχνό λάθος που γίνετε είναι ο καθαρισμός τον υπολογιστή με πεπιεσμένο αέρα σε βενζινάδικα, τα οποία δεν διαθέτουν ειδικά φίλτρα, με αποτέλεσμα να γίνεται σταδιακά οξείδωση από την υγρασία και καταστροφή του υπολογιστή.

Share This
Inline
Inline